Korte historie

In 1947 legde Christ Liebreks de basis voor een bedrijf dat nu is uitgegroeid tot een vastgoedonderhoudsbedrijf in de ruimste zin. Na zijn opleiding aan de Utrechtse schilderschool nam Christ Liebreks voor maar liefst 1.500,-- gulden het eenmansschildersbedrijfje in Oudenbosch over van J. Koene. Met een werkplaatsje aan huis aan de Kade in Oudenbosch werkte Christ Liebreks de eerste paar jaar alleen. Na de verhuizing in 1950 naar een pand aan de Julianalaan was er al sprake van uitbreiding.

Later, toen het bedrijfspand in 1967 aan de Bosschendijk werd betrokken, zette de groei van het bedrijf pas echt door. In de ruim 30 jaar dat het bedrijf aan de Bosschendijk was gevestigd groeide het aantal medewerkers sterk. 

In 1973 kwam zoon Theo zijn vader bijstaan in het steeds groeiende bedrijf. Omdat het bedrijfspand in Oudenbosch niet meer voldeed aan de gestelde eisen en door de groei van het bedrijf veel te klein was geworden, werd uitgezien naar mogelijkheden voor nieuwbouw.

Bedrijfspand RoosendaalOp het industrieterrein Borchwerf aan de A17 was voldoende ruimte om de plannen te realiseren. Theo Liebreks: “Het bouwen van een hypermodern en toch schilderachtig bedrijfspand, dat was wat we voor ogen hadden. Toen ik een aantal, door de Belgische architect Harry Kremers ontworpen bouwwerken had gezien, wist ik dat ik hem in de arm moest nemen. Met ons programma van eisen en zijn creativiteit kwam er een exclusief ontwerp tot stand met de gewenste uitstraling. Een bedrijfspand opgebouwd uit ronde vormen en veel glaswerk”. 

De huidige directeur Sjoerd Liebreks behoort tot de 3e generatie. Sjoerd Liebreks: “Als familiebedrijf weten we als geen ander dat wat we doen van invloed is op de generaties na ons. We zijn in de afgelopen 70 jaar uitgegroeid tot een multidisciplinair vastgoedonderhoudsbedrijf met kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid als kernwaarden. Dat gaat verder dan alleen schilderwerk, Liebreks staat voor het totale onderhoud van vastgoed. De bedrijfsfilosofie is echter hetzelfde gebleven. Dankzij onze vakbekwame medewerkers kunnen we de belangrijkste kernwaarden van ons bedrijf blijven uitdragen. Met een flexibele en klantvriendelijke instelling vormen onze medewerkers en goed opgeleide vastgoedprofessionals hét visitekaartje van ons bedrijf. Wij werken als team intensief samen met onze opdrachtgevers om kosten, opbrengsten en kwaliteit voorspelbaar en beheersbaar te houden. Vele cliënten, van klein tot groot, hebben ons reeds ingeschakeld. En met tevredenheid.”

Op de projectenpagina vindt u een greep uit de vele prachtige projecten die Liebreks voor haar rekening nam.